Himnuszunk

Támogatóink

Magyar Ikerregiszter Vadvirág Hotel&Restaurant Vila Vita Pannonia Ágfalva Poma Impulsus Tanácsadó Iroda A1 szerelvényház FekiWebstudio Creme Pálinkávézó Vadon Lovas Club BÜKFÜRDŐ http://www.srse.hu/ http://www.meska.hu/

Ikreknek

Ikreket kettesek, többesek
nem egy esetben megesett.
Innen ered az ötlet,
fesztivált rendezett egy női egylet.
Onnan jött -e remek gondolat,
hogy ez a falu,
csupán 16 ikerpárt tartogat.
A hangulatról az ikreknek
kell ma gondoskodni ,
mert ez a sok ember,
nem hiába jött fontoskodni.
Csapjunk hát a lovak közé
hágjon csúcsára a hangulat!!
És így talán jövőre is megmarad,
a jó szokása -e falunak ,hogy fesztivált rendez
kicsiknek és nagyoknak .
Nem beszélve itt minden másról
hát itt ma csak minden a dupláról és tripláról szól ,
Együnk igyunk hát duplán
mulassunk hát triplán!

Tisztelt Leendő Támogatónk!

Tisztelettel küldjük a IX. Nemzetközi Ikerfesztivál és falunk rövid leírását.

Községünk bemutatása:
Ágfalva község közvetlenül a határ mellett, Soprontól 4 km-re helyezkedik el, az ausztriai Lépesfalva (Loipersbach) és Somfalva (Schattendorf) községek határolják. Határövezeti fekvése miatt zsáktelepüléssé vált. A zsákutcás helyzet megszüntetését jelenti az Ausztria felé vezető utak és a határátkelők megnyitása, mely a régi és az új kapcsolatok felélénkülését, a turizmus beindulását, s reményeink szerint Ágfalva nagyarányú fejlődését hozza magával. Jelenleg gyalogos-kerékpáros forgalom számára van megnyitva az osztrák-magyar határ. A GYSEV Bécsújhely-Sopron vasút vonala halad át a településen. Falunktól a lépesfalvi vasútállomás (Loipersbach) gyalog 20 percnyi járóföld. Így Bécs már Ágfalváról is könnyen elérhető.
A település szép fekvésű, harmonikus a táj, erdők, patak, csend, jó levegő, szubalpin kiegyenlített klíma található meg nálunk. Kedvező természeti adottságok mellett, kedvező az infrastrukturális ellátottság is. A község előnyei közé tartozik Sopron közelsége, mely széleskörű egészségügyi, oktatási, szolgáltatási, bevásárlási lehetőségeket nyújt az ágfalviaknak.

A fesztivál ötlete ágfalvi ikreket nevelő anyukák Zselinszkyné Kondor Nikoletta és Plöchl Ildikó felvetéséből származik, mivel a községünkben 16 két fős és 2 három fős ikerpár él.

A Németországban található Schefflenzel gyümölcsöző testvérkapcsolatunk révén és szomszédos községekkel meglévő szoros együttműködés kapcsán - ott is több ikerpár van -, az önkormányzat felvállalta a fesztivál megrendezését a községben található VadVirág Hotel&Restaurant (volt Vadon Lovas Club) területén.

A Németországban található Schefflenzel gyümölcsöző testvérkapcsolatunk révén és szomszédos községekkel meglévő szoros együttműködés kapcsán - ott is több ikerpár van -, az önkormányzat felvállalta a fesztivál megrendezését a községben található Vadon Lovas Club területén.

Az VIII. Nemzetközi Ikerfesztivál „Következő év ikerarca” verseny győztesei és ezáltal egyben a 2015. év fesztiváljának arcai Németh Jázmin és Szandra Abdáról, illetve Sántha Olivér és Csepke Nagyszentjánosról. A fesztiválon választjuk meg a következő év arcát, amit emléklapokon, meghívókon, honlapon illetve az ikrek borán szerepeltetünk egy évig.

A találkozó céljai között szerepel magyarországi – ausztriai - németországi kapcsolataink még magasabb szintre emelése. A Sopron környékén élő magyar – német nemzetiségűek művészeti, kulturális hagyományainak bemutatása.

Ennek érdekében szervezünk:
- „Következő év ikerarca” versenyt;
- „Minden, ami belefér” főzőversenyt;
- Ikrek fotózását;
- az Ágfalvi Fúvószenekar/Agendorfer Blaskapelle, Gesangsverein Morgenröte/Hajnalpír Énekegyüttes és az ágfalvi Német Nemzetiségi Tánccsoport előadást;
- Egész napos szórakoztató programokat.
A fesztivál látogatása ingyenes.

A fesztivál időpontja és helyszíne: 2015. július 11. VadVirág Hotel&Restaurant területe (volt Vadon Lovas Club) Ágfalva

Kérjük támogassa rendezvényünket lehetőségükhöz képest tombolatárgyakkal vagy pénzzel.
A felajánlásukat a következő számlaszámra kérnénk:
Zselinszkyné Kondor Nikoletta ágfalvi ikerfesztivál; számlaszám: 59500382-31038915.


Üdvözlettel:
Gaál István, A rendezvény fővédnöke

Pék Zsuzsánna, Polgármester

Zselinszkyné Kondor Nikoletta, főrendező
Tel: 06/70 4091813

Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás