Himnuszunk

Támogatóink

Magyar Ikerregiszter Vadvirág Hotel&Restaurant Vila Vita Pannonia Ágfalva Poma Impulsus Tanácsadó Iroda A1 szerelvényház FekiWebstudio Creme Pálinkávézó Vadon Lovas Club BÜKFÜRDŐ http://www.srse.hu/ http://www.meska.hu/

Ikreknek

Ikreket kettesek, többesek
nem egy esetben megesett.
Innen ered az ötlet,
fesztivált rendezett egy női egylet.
Onnan jött -e remek gondolat,
hogy ez a falu,
csupán 16 ikerpárt tartogat.
A hangulatról az ikreknek
kell ma gondoskodni ,
mert ez a sok ember,
nem hiába jött fontoskodni.
Csapjunk hát a lovak közé
hágjon csúcsára a hangulat!!
És így talán jövőre is megmarad,
a jó szokása -e falunak ,hogy fesztivált rendez
kicsiknek és nagyoknak .
Nem beszélve itt minden másról
hát itt ma csak minden a dupláról és tripláról szól ,
Együnk igyunk hát duplán
mulassunk hát triplán!

Ágfalva, községünk bemutatása

Ágfalva község közvetlenül a határ mellett, Soprontól 4 km-re helyezkedik el, az ausztriai Lépesfalva (Loipersbach) és Somfalva (Schattendorf) községek határolják. Határövezeti fekvése miatt zsáktelepüléssé vált. A zsákutcás helyzet meg-szüntetését jelenti az Ausztria felé vezető utak és a határátkelők megnyitása, mely a régi és az új kapcsolatok felélénkülé-sét, a turizmus beindulását, s reményeink szerint Ágfalva nagyarányú fejlődését hozza magával. Jelenleg gyalogos-kerékpáros forgalom számára van megnyitva az osztrák-magyar határ. A GYSEV Bécsújhely-Sopron vasút vonala halad át a településen. Falunktól a lépesfalvi vasútállomás (Loipersbach) gyalog 20 percnyi járóföld. Így Bécs már Ágfalváról is könnyen elérhető.

A település szép fekvésű, harmonikus a táj, erdők, patak, csend, jó levegő, szubalpin kiegyenlített klíma található meg nálunk. Kedvező természeti adottságok mellett, kedvező az infrastrukturális ellátottság is. A község előnyei közé tartozik Sopron közelsége, mely széleskörű egészségügyi, oktatási, szolgáltatási, bevásárlási lehetőségeket nyújt az ágfalviaknak.

Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás